Bukan Cinta Adam dan Hawa.

November 13, 2016
PENGENALAN

Februari 20XX.
"wey mirul, kau rasa perempuan kotor macam aku ni, ada peluang ke nak dapat lelaki baik yang ala-ala ustaz tu untuk pimpin aku masuk syurga?" tanya qistina yang rasa hatinya sudah mati sejak beberapa hari yg lalu.
"haha, soalan nampak semangat, nampak membina, tapi sayang, soalan bodoh" gelak Amirul semakin sakan.
"weyh monyet, aku serius lah!" ringkas bidas qistina. Mematikan terus ketawa lucu amirul.
"Aku tak reti sangat bab2 syurga neraka ni, tapi dari apa yg aku pernah terdengar dalam radio yang entah siaran apa tah,yang ada ngaji2 tu. Dia cakap, ehh bukan dia cakap, Al-quran cakap, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya. ko pikir lah sendiri kau perempuan baik ke tak"
gelak Amirul sambung lagi, tapi berbunyi sinis. Gelaknya terbunyi sakan mentertawakan Qistina.
"Asal qist? kau ada berangan nak kahwin dengan stok2 ustaz ke?" Amirul serius. Ketawanya seraya terhenti serta merta.
"Bukan aku berangan nak kahwin dengan ustaz, tapi aku ada angan2 nak masuk syurga, asal? kau tak rasa nak masuk syurga ke?" Qistina membalas tanpa sedikit pun menoleh memandang Amirul. Gelak Amirul itu sudah cukup untuk membuat dia sakit hati.
"Ahh yelah tu kau, padahal kau punya taste dah bertukar arah kan? sebab kau dah kecewa dengan jenis badboy mcm aku, jadi kau nak ubah selera, nak yang berjubah berkopiah kan" hujah Amirul tidak berpuas hati.
"M­­­ana ada lah senget"
"Cakap je lah, kau nak try ustaz2 pulak, bukan kau nak masuk syurga sangat pun, weyh, ko rasa kita ni boleh masuk syurga ke? Solat pun entah bila last aku buat pun aku dah lupa weyh!" Amirul memberi tembakan soalan sinis kepada qistina.
"sial ko mirul".
Jelling Qistina tajam. Dia malas memanjangkan lagi perbualannya. Malas nak berlawan kata dengan Amirul.

You Might Also Like

0 comments

sisunglybetty. Powered by Blogger.